♥ 2 en een kwart cup boekweitmeel
♥ 1 en een halve rijpe banaan
♥ 3/4 cup cacao
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ 1/3 cup water
♥ 1/4 cup haverdrink (of andere vegan "melk")
♥ 175 gram kokosroom + 50 gram sojayoghurt of 225 gram cocoyogu
♥ 1 theelepel vanille-extract
♥ Vegan pindapasta (bijvoorbeeld van Jean Hervé)
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
2) In een grote kom, meng het meel, de cacao en het bakpoeder.
3) Pureer de dadels en de banaan in de keukenmachine, tot een gladde pasta.
4) In een kleinere kom, meng het water, de drink, de yoghurt en de vanille en het dadel-banaan mengsel van de vorige stap.
5) Meng het natte mengsel door het droge mengsel tot een gladde pasta.
6) Doe iets minder dan de helft van het deeg in een bakvorm.
7) Smeer daar een laagje pindapasta op (zo dik als jij wil).
8) Doe daar bijna de rest van het deeg op.
9) En daarop weer een laag pindapasta.
10) Doe de rest van het deeg in plukjes op de taart.
11) Stop de taart 20 minuten in de oven. Kijk of het zo lekker is, en als je wil kan je hem er nog wat langer inlaten.
12) Smulleeeen!!!
Eet smakelijk♥
xCharliiiie :)
ps voor alle scholieren: veel succes en plezier (!) morgen weer op school!!
Dit lijkt mij heerlijk lieve Charlotte, ik ga het recept snel uitproberen :)
ReplyDeleteZalig, zullen we hem snel weer een keer maken lieverd?
ReplyDeletexxx, mama <3
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete