Vandaag ga ik het dus hebben over hoe je je verjaardag veganistisch kan vieren.
Op de dag zelf van je verjaardag eet je gewoon je lievelings vegan food, dat is geen probleem.
Als je een feestje viert, is het het beste om iets klaar te maken wat veel mensen lekker vinden, en dan kun je achteraf vertellen dat het vegz was :)
Wat het altijd wel goed doet, is spaghetti. Kies voor een volkoren versie en niemand zal honger lijden. Voor erbij neem je tomatensaus (liefst 100% tomaat) en edelgistvlokken (of gebruik de Vegan Parmesan Cheese die al eerder op Happy and Veg verscheen). En als groente tomaatjes, en geraspte wortel en komkommer. Heel makkelijk en zo goed als iedereen lust het!
Als ontbijt kies je bijvoorbeeld voor fruitsap en haverdrink met vegan cornflakes. Mmm!
Als taart hadden wij een vegan marbré taart, en koekjes erbij. Dat recept komt een andere keer!En dan heb je nog het trakteren op school. Dit is iets moeilijker, want op school heb je nog meer (kritische) monden te voeden dan op een (slaap-)feestje.
Sarah en Melissa hebben voor dit recept gekozen, omdat het handig is chocoladecakejes te maken en omdat veel mensen dat lekker vinden.
CHOCOCAKEJES
voor 10 personen
ingrediënten:
*2 1/2 cups volkoren tarwemeel
*1/2 cup cacaopoeder
*1 eetlepel bakpoeder
*1 1/2 theelepel baksoda
*2 theelepels kaneelpoeder
*1/2 theelepel zeezout (weglaatbaar)
*2 cups ruwe rietsuiker
*1/2 eetlepel appelazijn
*1 1/2 haverdrink (bvb van Oatly)
*3/4 cup kokosolie
*vegan speculaasjes (wij gebruikten deze van Billy's Farm)
bereiding:
Verwarm de oven voor op 180*C.
Meng alle droge ingrediënten, en alle natte ingrediënten in 2 verschillende kommen. Meng dan de 2 mengsels.
Doe de speculaasjes in de keukenmachine tot je een poeder hebt.
Doe het beslag in muffin- of cakevormpjes zet in de oven voor 10 minuten.
Strooi de speculaaskruimels erover en bak het dan nog eens voor 10 minuten.
Laat afkoelen en SMULLEN MAAR!!
=>Dit recept is heel makkelijk nog gezonder te maken, namelijk door het tarwemeel te vervangen door glutenvrij meel (spelt, boekweit, ...), door geen zout te gebruiken, door de 2 cups suiker te vervangen door 1 cup ahornsiroop en 1 cup rijststroop, en door de kokosolie te vervangen door applesauce. Wij hebben allebei gemaakt (de gezondere en de iets minder gezondere versie), en ze waren allebei heerlijk. Maar als je voor mensen bakt die nog niet zoveel vegan-food-ervaring hebben, is het goed om het originele recept te gebruiken. Doordat de smaken niet zoveel afwijken van wat ze gewend zijn (=veel vet en suiker) zullen ze het sneller lekker vinden en meer openstaan voor zalige vegan recepten.
Er waren een paar cakejes teveel, en dus gaf ik er 1 aan een (niet veganistische) vriendin van mij.
De volgende dag kreeg ik dit berichtje van haar:
"Dankjewel voor het browniecakeje dat was echt het lekkerste cakeje ooooooooooit heb je dat zelf gemaakt en zou je het recept willen doorsturen? Nog eens dankjewel"
Hoe gaaf is dat!!??!! (Hier is je recept dus, Linde <3)
Doeidoei!!!
XXX Charlotte
No comments:
Post a Comment