8/21/15

Organize a Vegan Party

Hi there! Het spijt me dat ik afgelopen zaterdag niet heb geblogd, maar ik had het druk. But now, I'm back :)
Op woensdag hadden we iets te vieren.
Namelijk de liefde en het veganisme! :) 
Op ons feestje hebben we gedanst, gezongen, gelachen en nog veel meer. En bij een party hoort natuurlijk ook (~tromgeroffel~) ... eten!
Dit aten wij:
hartig: 
❤️ fruitige gierstsalade met aardbeien en nectarines (recept--> VegaDutchie)

❤️ amarant-maïsbrood met rauwkost (recept--> VegaDutchie)

❤️ Tortillachips met artisjokdip en rodebietendip (bietendip: recept--> VegaDutchie en artisjokdip: recept--> De VegaRevolutie)


zoet:
❤️ raw limoen noten taart met bosbessen (recept--> VegaDutchie)❤️ banana-chocopops!! (recept--> De VegaRevolutie)

Het was allemaal superlekker!!

Nu vergt een (vegan) feestje natuurlijk best wat voorbereiding, daarom zal ik hieronder een paar tips geven. 

1. Tell, but not too much. Op je uitnodiging kan je schrijven dat de party vegan wordt, maar dat hoeft eigenlijk niet eens. Het gebeurd vaak genoeg dat je gasten staan te smullen van je veggie buffet, en dat ze daarna versteld staan als ze horen dat het allemaal veganistisch was. ("Huh? Géén ei?") Maar als de mensen om informatie vragen, geef die dan wel! Leg vrolijk uit hoe je een eitje kan vervangen door een eetlepel lijn- of chiazaad met drie eetlepels water te mengen, en dat kokosolie of applesauce in plaats van boter toch ook écht lekker is. 

2. Decorate! Versier niet alleen de kamer/tuin, maar doe ook een beetje moeite voor het eten en de (buffet-)tafel. Je kan bijvoorbeeld een (kleuren-)thema bedenken. En geef alles chieke namen!
Zeg nou zelf, je eet toch liever "pomme de terre fourrée à la levure noble" dan "aardappel met edelgist". En als het er dan óók nog eens allemaal prachtig uitziet (bijvoorbeeld door op de borden wat eetbare bloemen te leggen voor een kleurrijke en natural touch), dan zit je helemaal goed!

3. One word: music. Zet een muziekje op. Liefst een vrolijk, en geen treurig liedje. Dan worden je gasten vanzelf vrolijk en tevreden!

4. START. Yes, you. Als niemand begint (met eten/dansen/...), onderneem dan zelf actie! Huppel de dansvloer op en dans de sterren van de hemel, stap op het eten af of pak als eerste de karaokemicrofoon. 
Als de anderen zien dat jij je vermaakt of staat te smullen, zullen ze niet "bang" meer zijn en er ook aan beginnen. Dan wordt je feestje nóg leuker :)

En vooral: 5. Enjoy!! Geniet ervan!
Maak van iedere dag een feestje! 

xx, VeganChar ❤️

ps: Zondag 23 augustus is het eerste belgische vegan summer fest! Wiehoooe :) Kom je ook?


1 comment:

  1. Wat ziet dat vegan buffet er overheerlijk, gezellig, feestelijk en smakelijk uit lieve Charlotte. Mijn complimenten voor jullie allemaal!
    SUPER !

    ReplyDelete