1/17/16

Fresh Vegan Cheese Cake


Hoi iedereen!
Woensdag was Papa jarig. Omdat hij die dag naar zijn werk moest en omdat wij op school zaten, hebben we vandaag de taart gegeten. Het is een superzalige frisse "cheese"cake. Het recept deel ik met je. Gegarandeerd een tinteling voor je smaakpapillen ;)
voor 8 personen

ingrediënten
bodem
100 gram dadelpaté (of gewoon dadels)
50 gram hazelnootmeel
75 gram kokosmeel
75 gram havervlokken, gemalen (met de keukenmachine)
1 theelepel kaneel
2 eetlepel groene thee

laag 1
1 pakje zijdentofu (= silken tofu)
2 gram agar-agar
sap van 1 limoen
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels ahornsiroop

laag 2
750 gram soja-yoghurt
4 gram agar-agar
3 eetlepels ahornsiroop
sap van 1 limoen
1 theelepel vanille-extract

dressing
2 eetlepels cacao
3 dadels
scheutje groene thee

bereiding
bodem
Doe alle ingrediënten behalve de groene thee in een beslagkom en meng goed. Voeg de thee toe maar zorg dat het beslag niet te nat wordt. Kneed tot een mooie deegbal en doe in een bakvorm.
Zet je bodem in de koelkast.

laag 1
Meng in een beslagkom de silken tofu, de ahornsiroop en het limoensap. Verwarm de agar-agar in een klein laagje water (let wel op: het mag niet koken!). Als de gaar-agar goed is opgelost in het water voeg je het toe aan het beslag. Als je het wat zoeter wilt kun je nog wat ahornsiroop toevoegen. Giet het mengsel bovenop de bodem en zet weer in de ijskast.

laag 2
Meng de yoghurt, de ahornsiroop en de limoensap en verwarm de agar-agar net als bij laag 1. Voeg het toe. Giet op de taart die je tot nu toe hebt als laag 1 goed is opgesteven. Zet het in de ijskast.

dressing
Ontpit de dadels en doe ze in een beslagkom samen met de andere ingrediënten en staafmix tot je een egale massa krijgt. Versier de taart zoals jij dat mooi vindt. Bij ons was het een spiraal. Het gaf een heel mooi effect.

Zet de taart tenminste 4 uur in de koelkast (liefst een hele nacht). Zo kan hij goed opstijven.

Eet smakelijk!
Liefs,
Charlotte :)

No comments:

Post a Comment