1/18/16

HALVA

Halva is een superlekker tussendoortje, vooral in de winter, want het is een soort zoete warme griesmeelpudding :) En het leuke is dat het ook nog eens supergezond is! 

voor 4 personen

ingrediënten
100 gram witte bonen (uit blik is oké)
100 gram fijne griesmeel
100 gram amandelmeel
1/2 theelepel kaneel (tip --> Ceylon-kaneel is superlekker!)
een flinke snuf nootmuskaat
een flinke snuf kardemom
80 gram dadelpaté (of als het graag wat zoeter hebt, 100 gram) (je kan ook gewoon dadels gebruiken)
3 deciliter plantaardige melk (haver, amandel, rijst, ...)

bereiding
Maal met een keukenmachine of staafmixer de witte bonen tot een gladde massa. Doe dit in een koekenpan (invetten hoeft niet want de bonen werken als vetvervanger).
Maal de dadels op dezelfde manier (niet als je dadelpaté gebruikt).
Voeg al roerend het amandelmeel, de dadels en de kruiden toe.
Blijf roeren en voeg de plantaardige melk toe. Het moet een beetje dik zijn maar niet te.
Laat het nog even warm worden en een korstje krijgen (oh-my-god-zalig) maar zorg dat het niet aanbrandt.

Eet de halva warm op en geniet ervan :) Heel lekker met bijvoorbeeld havermoutpap.

Loveee,
Charlotte


1 comment:

  1. Lekker, ......... wanneer kom je opa een schaaltje brengen?

    ReplyDelete